Group exhibition gerlach en koop in Antwerp

DREAMING OF THE SOUTH
01-02-2013 t/m 09-03-2013

Curated by Herman Van Ingelgem
Ooit was ‘t Zuid in Antwerpen dé plaats om hedendaagse kunst te verkopen. Elke galeriehouder droomde wel eens stil of luidop over een stek tussen het M HKA en het KMSKA.
Ondertussen, met het verdwijnen van enkele cruciale spelers, verloor de buurt heel wat van haar glans en zit ze in een onvermijdelijke overgangsfase. Meer en meer hoor je zeggen dat het epicentrum van het galeriecircuit nog verder naar het zuiden verschuift en momenteel in Brussel te vinden is. Toch spreekt ‘t Zuid nog steeds tot de verbeelding. Velen voelen nog de aantrekkingskracht en de potentie. Nieuwe initiatieven worden uit de grond gestampt.
Naar aanleiding van haar uitbreiding van Noord naar Zuid organiseert Marion De Cannière een groepstentoonstelling die inspeelt op deze lokale transgressie.
Onder de titel DREAMING OF THE SOUTH wordt werk getoond van een 15 tal kunstenaars. Het gaat om kunstwerken die op één of andere manier een utopie in zich dragen. Een belofte aan een andere plaats, een andere tijd een andere conditie…
De tentoonstelling vindt plaats op twee locaties: Nassaustraat 34 (Noord) en Pourbusstraat 3 (Zuid). Deze simultane presentatie is eveneens thema van dit project.

http://mariondecanniere.com/